L’estrès, com es manifesta i com tractar-lo

L'estrès, la resposta de l'organisme sota la percepció d'amenaça i vulnerabilitat.

L’efecte que té l’estrès sobre la persona té una base que es fonamenta en la sensació d’amenaça, vulnerabilitat i la capacitat d’afrontar la situació estressant (estressor) provinent de l’exterior. Hi ha diferents situacions o experiències vitals que poden ser generadores d’estrès, però seran les experiències vitals de cada persona la que farà que una situació pugui ser estressant per una persona i per un altre no ho sigui.
Quan patim una situació o experiència traumàtica que ens sobrepassa, de la qual ens veiem vulnerables, amb una amenaça clara per la manca de recursos per fer-hi front,  la nostre autoestima pot quedar entredit atès que els esforços cognitius i conductuals que utilitzem són insuficients, els nivells de cortisol s’eleven conseqüència d’un estrès continuat. En aquestes situacions, la manifestació de l’organisme pot ser en forma de trastorn del son, atacs d’ansietat o estats depressius.El factor valoració que fa cada persona davant una experiència estressant és molt important ja que la capacitat de pensar sobre situacions futures i avaluar-les les pot fer vulnerables per les capacitats cognitives d’alt nivell que disposem, per tant, un pensament, una creença irracional o anticipar un futur negatiu també serà un factor que predisposarà a generar estrès.Et puc ajudar amb la psicoteràpia, per això és interessant tenir present aquests factors ja que si ens trobem en alguna d’aquestes situacions i no ens veiem capacitats per fer-hi front, l’ EMDR com eina, és una solució molt indicada i potent per sanar aquests tipus de problemes ja que és un abordatge centrat en la persona que ens permetrà, terapeuta i pacient, estimular els mecanismes de curació inherents de la pròpia persona.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies