El bullying escolar com a procés traumàtic no resolt

El bullying escolar com a procés traumàtic no resolt

El bullying és un conjunt d’actituds d’intimidació, maltracte físic i psicològic que rep un nen o adolescent per part d’un altre nen que potser és un líder de grup. Aquestes conductes es poden dur a terme per un nen o un grup de nens amb la qual cosa el nen que rep el maltracte es veurà sotmès a una pressió psicològica amb la finalitat de sotmetre’l i espantar-lo per obtenir determinats resultats favorables als seus interessos o simplement sotmetre’l a una indefensió per satisfer la necessitat d’agredir i destruir que tenen.

Les característiques essencials que presenta el bullying són la intencionalitat, persistència en el temps i l’asimetria de poder, per tant es defineix com un conjunt de conductes sistemàtiques i repetides en una situació de desigualtat de força i de poder. El bullying està present sobretot en l’àmbit escolar, principalment en edats que van des dels 7 als 18 anys i poden ser de tipologia verbal (insults, burla, comentaris ofensius repetits); psicològic (excloent al nen del grup i escampar rumors sobre ell); físic (agressions continues per part de varis nens) i ciberbullying (enviar-li comentaris ofensius i agressius a través de sms, fotos d’ell/a pujades a les xarxes, etc.).

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies